Przejdź do treści

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji, a po uzyskaniu Twojej zgody, pliki cookies są przez nas wykorzystywane do dokonywania pomiarów i analiz korzystania ze strony internetowej. Strona wykorzystuje również pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z zewnętrznych narzędzi analitycznych.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce cookie.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.
Wykorzystywane w celu tworzenia statystyk i analizy ruchu w serwisie internetowym, co pomaga lepiej zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszenie struktury i zawartości serwisu internetowego (w tym zakresie wykorzystywane mogą być również pliki cookies podmiotów trzecich, tj. dostawców narzędzi wykorzystywanych w tym celu przez administratora). Te pliki wykorzystujemy, jeżeli wyrazisz na to zgodę.

Szkolenie w "Nestle Professional" z klasą 2TŻ2 Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych

19-02-2020 Oświata Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

W dniach 11-13 lutego 2020 r. odbyły się warsztaty kulinarne dla zwycięskiej klasy z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej w ramach programu „NESTLE Professional z Klasą” w roku szkolny 2019/2020.

Program warsztatów kulinarnych został specjalnie opracowany przez Jerzego Pasikowskiego - korporacyjnego doradcę kulinarnego NESTLE. Wsparciem podczas tych wyjątkowych dwóch dni na kuchni szkoleniowej był Michał Wiśniewski - Culinary Project Junior Specialist.

Zakres warsztatów obejmował:

- Sztukę łososia „tout paris”;
- Zupę z małż „bouchot” z warzywami i szafranem;
- Szaszłyk z foie gras i łososia w occie malinowym;
- Pot-au-feu z miętusa z chrzanem;
- Krem z langustynek z anyżem;
- Pierś z kaczki z czarną porzeczką;

Oprócz wiedzy praktycznej przekazywanej na kuchni uczniowie mieli okazję wzięcia udziału w krótkiej prezentacji o firmie NESTLE oraz prezentacji produktowej NESTLE Professional przeprowadzonej przez Ewelinę Kowalską oraz Mikołaja Ciarkowskiego - Marketing Team.

Zwycięska klasa uczestniczyła również w powitalnej kolacji i nocowała w 4 gwiazdkowym hotelu Vienna House Mokotów Warsaw.

Oprócz przekazanej wiedzy merytorycznej, materiałów szkoleniowych oraz nowoczesnych POS'ów zwycięska klasa mogła skorzystać w wolnym czasie z dodatkowych atrakcji przygotowanych  przez firmę NESTLE oraz zwiedzić stolicę.

Mamy nadzieję, że doświadczenie i umiejętności zdobyte pod okiem doradcy kulinarnego młodzież wykorzysta w szkole na zajęciach praktycznych oraz późniejszej pracy w gastronomii.


Opracował: Sławomir Dudys